Здрави - Богати
Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо
Артур Шопенхауер
Деца и подрастващи
 Деца и подрастващи
Бременни жени
Бременни жени
Тийнейджъри ---------------
Тийнейджъри   ---------------
Напитки с Алое Вера
Напитки с Алое Вера
Добавки и хранене
Добавки и хранене
Пчелни продукти
Пчелни продукти
Контрол на теглото
Контрол на теглото
Грижа за лицето
Грижа за лицето
Грижа за тялото
Грижа за тялото
Лична хигиена
Лична хигиена
Комбинирани пакети
Комбинирани пакети

Нашите продукти

Добавки и хранене » Forever Calcium

Код : 206
90 таблетки
Цена: 48.39 лв.
публикации
поръчай

Forever Calcium


Хранителна добавка с калций, магнезий и витамин D

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Всички знаем, че трябва да се грижим за сърдечно-съдовата си система и мускулите, но са малко хората, които обръщат внимание на самата основа на здравата физика и на активния начин на живот – костите. Костите представляват рамката, поддържаща всички останали органи в тялото. Ако те не са здрави, дори най-малкото физическо усилие може да доведе до обездвижващи фрактури.

Тайната на здравите кости се крие в минерала, присъстващ в най-голямо количество в нашия организъм – калция. Ако той е най-обилният минерал в организма ни, защо е необходимо да го приемаме като хранителна добавка? Отговорът е прост. Почти 99% от калция в тялото ни е постоянно складиран в костите, за да поддържа здравината им. Останалият 1% е необходим на тъканите и кръвта, в които той допринася за обмяната на веществата на клетъчно ниво, за функционирането на сърцето и мускулите, както и за дейността на нервите. Именно този незаменим един процент се набавя или чрез храната, или от костите ни.

Богата на калций диета гарантира, че организмът ни получава достатъчно от безценния минерал и калцият в костите ни може да остане там и да ги поддържа здрави и плътни. Но ако не приемаме достатъчно калций с храната, тялото ни извлича минерала от костите, за да поддържа останалите си функции. След време, постепенната загуба на костно вещество, причинена от бедна на калций храна, прави костите крехки, с по-ниска плътност и податливи на фрактури. Това важи най-вече за жените след менопауза.

За поддържането на здравословно ниво на костен калций е необходимо ежедневно да приемаме достатъчно количество от този минерал. Повечето от нас обаче не обичат или просто нямат възможност да приемат достатъчно количество храни, богати на калций, като млечни продукти, соя и ядки. Ето защо се смята, че в диетата на съвременната жена калцият и желязото са най-дефицитните минерали.

Формулата на Forever Calcium представлява калциев цитрат с много висока концентрация. Новата хранителна добавка на Форевър Ливинг предлага така необходимия за здравето ви калций, в съчетание с витамин D и магнезий – два елемента, без които калцият не може да се усвои пълноценно от организма. С дискретен лимонов аромат и с формула, гарантираща максималното усвояване на полезните съставки, Forever Calcium е най-доброто решение за профилактика на разпространени проблеми, какъвто е остеопорозата. Форевър Ливинг ви предлага лесен и ефективен начин да си осигурите необходимия за здрави кости и активен живот калций.

СЪСТАВКИ
Калций (като калциев цитрат) 250 мг Магнезий (като магнезиев оксид) 100 мг Витамин D (като холекалциферол) 100 IU Дикалциев фосфат, стеаринова киселина (от растителни източници), магнезиев стеарат (от растителни източници), соев екстракт, естествен аромат.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Приемайте една до две таблетки дневно с вода.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Отличен източник на калций и магнезий.
  • Формула за максимално усвояване на калция.
  • Средство за профилактика на остеопороза.
  • Задължителен за здрави зъби и кости.

Публикации за продукта:

© 2007 Здрави-Богати.Всички права запазени уеб дизайн IRISvisia