Здрави - Богати
Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо
Артур Шопенхауер
Деца и подрастващи
 Деца и подрастващи
Бременни жени
Бременни жени
Тийнейджъри ---------------
Тийнейджъри   ---------------
Напитки с Алое Вера
Напитки с Алое Вера
Добавки и хранене
Добавки и хранене
Пчелни продукти
Пчелни продукти
Контрол на теглото
Контрол на теглото
Грижа за лицето
Грижа за лицето
Грижа за тялото
Грижа за тялото
Лична хигиена
Лична хигиена
Комбинирани пакети
Комбинирани пакети

Нашите продукти

Добавки и хранене » Forever Ginkgo Plus

Код : 73
60 таблетки
Цена: 63.00 лв.
публикации
поръчай

Forever Ginkgo Plus


Хранителна добавка с гинко билоба

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Forever Ginkgo Plus е уникална синергична смес от четири китайски растения, познати от най-дълбока древност. Основната съставка е екстракт от листа на гинко билоба в комбинация с ганодерма от гъби рейши, плодове от шисандра и изсушени на слънце фо-ти – китайски билки, всяка от които се радва на голяма почит.

В днешно време не липсва информация за гинко, включително неотдавна изказаните твърдения, че има възбуждащи половото желание свойства! Това е едно от най-популярните билкови лекарства в Европа и Северна Америка. Ако погледнем в исторически план обаче, ще забележим, че това е и едно от най-древните растения с непрекъснато приложение в медицината. Най-новата му популярност се основава на целебното му въздействие върху нервната система и способността му, както се твърди, да подпомага функциите, свързани с паметта, при хора, преживяли травма. Всеки има нужда от малко „храна за мисълта“, понякога и в това отношение Forever Ginkgo Plus е идеалната „закуска“! Счита се, че дървото гинко е най-старото оцеляло дърво, като видът датира от стотици хиляди години. Оттук и името, с което е известно – „дърво-вкаменелост“. То живее много дълго, често над 1000 г., поради способността си да се приспособява към най-разнообразна околна среда. Изключително устойчиво е на нападенията на насекоми и гъби. Дървото гинко расте в някои части на Съединените щати и Китай. В Азия растението се употребява заради лечебните си свойства от над пет хиляди години насам. Най-често използваният материал, извлечен от това растение, е стандартизираният екстракт от листата на гинко. За постигане на най-добър ефект е необходимо препаратите, изготвяни от листата, да съдържат най-малко 24% флавон-гликозиди и поне 6% терпен-лактони.

Флавоноидите предпазват капилярите, като регулират техния тонус и еластич­ност, действат като силни антиоксиданти и имат противовъзпалитено действие. Терпен-лактоните потискат струпването на кръвни плочки, като по този начин помагат да се предотврати образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. Могат също така да предотвратят свиването на бронхите и тяхната свръхчувствителност, като по този начин отслабват предразположението към астма и спазми на кръвоносните съдове.

Ето защо в комбинация тези две съставки помагат за увеличаване на кръвния поток към малките съдове в мозъка и в крайниците. Значително се подобрява кръвообращението в мозъка и опитите с гинко показват положителни резултати в случаи на слаба деменция и болест на Алцхаймер – подобрява се паметта, настроението и концентрацията. Тези лечебни свойства са основната причина растението гинко да се свързва с възстановяването на прекарали мозъчен удар. Гинко има полезно въздействие не само при хората, страдащи от заболявания на мозъка. Според изследванията при здрави хора, то повишава концентрацията, паметта и умствената дейност. Лошото кръвообращение в ръцете и краката може да доведе до развитие на перниони и болест на Рейно, затова гинко представлява интерес и за страдащите от тези заболявания.

Сред останалите полезни свойства на гинкото са:
подобряване на симптомите при състояния, които на пръв поглед са коренно различни, като аст­ма (поради отпускащото въздействие върху бронхиалните мускули) и шум в ушите. Другите активни съставки на Forever Ginkgo Plus, макар и по-малко познати, също заслужават внимание.

Ганодерма, от гъбата рейши, се използва в традиционната китайска медицина вече над 4000 г. В азиатските страни има дълга история и репутация на тоник, удължаващ живота, съпоставим с женшена. Китайското й име „линг жи“ означава „билката на духовната мощ“, а ганодермата е била високо ценена като „еликсира на живота“. Китайците я използват, за да усилят множество функции на тялото. Ценена е за това, че подобрява обмяната на веществата и кръвообращението, като подпомага обмена на кислород и флуиди в тялото. Изследванията също така показват, че съдържа много видове биологично активни съставки, включително полизахариди, мастни киселини и аминокиселини. Въпреки че изследванията са единични, има достатъчно доказателства за нейните различни биоактивни функции в подкрепа на добрата й репутация на много ценен тоник. Шисандрата е пълзяща лоза с малки червени плодове и се среща в Северен Китай. Китайското й име е „ву-уей-зи“ или „плод с пет вкуса“, понеже едновременно е сладка, кисела, горчива, солена и люта. Счита се, че шисандрата има адаптогенни свойства и засилва устойчивостта на организма към боле­сти и стрес. Шисандрата съдържа вещества, наречени лигнани, за които се смята, че допринасят за възстановяване на тъканта на черния дроб, увредена от вирусен хепатит и алкохол. Лабораторни изследвания показват, че шисандрата може да повишава издръжливостта, да дава сила и да намалява чувството за умора.

Фо-ти (или хи-шу-ву) също произхожда от Китай, където се отглежда и до днес. Може да се използва в сурово състояние, но общоприетото мнение е, че е много по-добро изсушено на слънце. За китайците сушеното на слънце фо-ти е една от най-важните билки против стареене и намира широко приложение в тонизиращите рецепти.

Сама по себе си всяка от съставките има внушителна репутация и би било трудно да се намери по-добър квартет от билки, способни да се допълват както взаимно, така и с другите вещества във Forever Ginkgo Plus – ето ви „храна за мисълта“!

СЪСТАВКИ
Екстракт от гинко 30 мг
(листа на прах, стандартизирани до 24% флавоноиди / 6% терпеноиди)
Гъби рейши 210 мг
Шисандра 130 мг
Сушено на слънце Фо-ти 110 мг
Микрокристална целулоза, трикалциев фосфат, целулоза, стеаринова киселина, кроскармелозен натрий и магнезиев стеарат.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По една таблетка два пъти на ден. Бележка: Не се препоръчва употреба на Ginkgo Plus по време на бременност и кърмене. Да не се дава на деца под 6-годишна възраст.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Помага при слаба памет и умствена умора, като увеличава кръвния приток към мозъка.
  • Помага при лошо кръвоснабдяване (перниони).
  • Повишава енергийното ниво.
  • Съдържа допълнителни тонизиращи билки за подсилване действието на гинко.
  • Съотношение листа към екстракт – 50:1.

Публикации за продукта:

© 2007 Здрави-Богати.Всички права запазени уеб дизайн IRISvisia